Motorreis Westerwald (DE)

13 AUG - 16 AUG 2021 GEANNULEERD

Motorreis Westerwald (DE)

Beste klant
Beste motorliefhebber

In samenwerking met onze partner Clubmot hebben we opnieuw een prachtige motorreis voor u samengesteld!

Doel van onze motorreis

De laatste jaren zorgen ze er bij Clubmot voor dat je opgewarmd aan het echte werk kan beginnen. Dit doen we gedurende een lang weekend met een bestemming binnen een straal van 500 km. Dit jaar is er gekozen voor het minder bekende, maar zeker niet minder aantrekkelijke, Westerwald in het westelijk gedeelte van Duitsland.

Ligging reisdoel

Begrensd tussen Rijn, Lahn, Dill en Sieg of in ruimere mate de steden Keulen, Koblenz, Siegen en Frankfurt.

De motorreis

We vertrekken bij BMW Peter D’Haese in Zottegem (Steenweg Op Aalst 92, 9620 Zottegem) richting Malmedy. Vandaar rijden we door een stukje Hoge Venen en Eifel richting Cochem waar we de Moezel kruisen. Na de overzet genomen te hebben aan de Rijn duiken we het Westerwald in. Een groen gebied van natuurparken waar men zeer kwistig is geweest met bochten, kastelen en riviertjes. Een lust om er te kunnen vertoeven. Terugkeren verloopt weer via de Eifel richting Aken.

De data

Van vrijdag 13 augustus tot en met maandag 16 augustus 2021.

De prijs

Verblijf in een tweepersoonskamer piloot/duo: € 299
Verblijf in een eenpersoonskamer: € 349

Inbegrepen

 • Begeleiding door Team Peter D’Haese Zottegem
 • Gratis parking voor de motor aan het hotel
 • Voor elke dag wordt een kortere- en langere route op GPS voorzien (Garmin / Tom Tom Rider)
  (opgelet: de routes ter plaatse werden NIET op voorhand verkend)
 • Assistentie voor GPS
 • Vrijheid, blijheid en avontuur
 • Dagelijks gegarandeerd rijplezier
 • Kamer in half pension (ontbijt/avondeten) in 4* hotel
Niet inbegrepen

 • Alle toegangsgelden tot musea, enz.
 • Brandstof motor
 • Overige maaltijden en dranken (tijdens de rit, bijvoorbeeld)
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Verzekering (Annulatie, bijstand persoon/voertuig)
De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Het hotel

Ringhotel Nassau-Oranien ****

Am Elbbachufer 12, D-65589 Hadamar

Link naar hun website: https://www.nassau-oranien.de/.

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1

Afspreken doen we bij BMW Peter D’Haese in Zottegem om van daaruit naar Malmedy te trekken. Op eigen tempo en in volle vrijheid verlaten we België via de Hoge Venen, om in Cochem de Moezel te kruisen. In Boppard ligt de overzet op ons te wachten om aan de overzijde van de Rijn het Westerwald te betreden. Nassau is één van de mooie steden welke ons pad kruisen deze dag en we eindigen in Hadamar.

Dag 2

Vandaag komt het rechter gedeelte van het Westerwald aan de beurt, via de Grosser Feldberg (één van de hogere heuvels uit de buurt 878 m boven de zeespiegel.) De verkenning gaat verder langs de kastelen van Weilburg en Greifenstein, de vakmanshuizen van Herborn en naar Dillenburg (geboorteplaats van Willem van Oranje). Vervolgens dalen we terug richting Hadamar waar in het hotel voor de liefhebbers de wellnessruimte wacht.

Dag 3

Aanzetten doen we vandaag richting Westerburg om na 50 km de Abdij van Marienstatt langs onze route tegen te komen. Enkele kilometers verder is het Westerwald Motor Museum. De gelegenheid om de oudere tweewielers te bewonderen. Verder voert de tocht ons door verschillende natuurparken naar Montabaur (de lange route voorziet een ommetje via het kuuroord Bad Ems met zijn groot Badeschloss) en Diez. Ons hotel bereiken we weer door eerst nog even de Dom in Limburg am Lann aan te doen.
Dag 4

Er wacht ons nog een rit van +/- 275 km tot net voor Aken. We komen het klooster van Ehrenstein am de Wied tegen en nemen nogmaals het veerpond om de Rijn over te steken in Bad Hömmingen, doorkruisen het noordelijk gedeelte van de Eifel om vervolgens, +/- 10 km voor Aken, weer aan de autosnelweg toe te komen. Hier heb je de keuze om je weg huiswaarts te laten verlopen richting Luik of Antwerpen om zo een bochtig weekend af te sluiten.

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via Clubmot afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand:
  • Europa: 3 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
  • Wereldwijd: 6 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Europa: 3,25 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
  • Wereldwijd: 6,25 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 7% van de totale reissom – minimum 40 euro per polis
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand, reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 3,9 euro per voertuig per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – – minimum van 25 euro per polis
Deelnemers die dit jaar een verzekering afsloten bij Touring voor een reis die niet kon doorgaan omwille van Covid19, gelieve contact op te nemen met Reizen De Lathauwer via clubmot@reizendl.be ; zij zullen dan nakijken met Touring of deze verzekering opnieuw kan gebruikt worden.

https://motorreizenclubmot.be/wp-content/uploads/2020/11/VoorwaardenVABverzekeringen20201112.pdf

Algemene voorwaarden

https://motorreizenclubmot.be/algemene-voorwaarden-clubmot-reizen/

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf je meteen in! Dit kan via mail naar info@dhaese.net.bmw.be met vermelding van:
- uw persoonsgegevens (naam, voornaam, adres, contactgegevens);
- indien u een enkele of dubbele kamer wenst (indien dubbel, graag de naam van uw partner);
- met welke moto u deelneemt (merk, type, chassisnummer, nummerplaat);
- of u over een tegoedbon van Reizen De Lathauwer beschikt;
- of u een verzekering wenst af te sluiten via Clubmot en zo ja, dewelke.

Na ontvangst van uw aanvraag tot inschrijving sturen wij u een ontvangstbevestiging samen met een verzoek tot betaling van het voorschot (€200 - te betalen binnen de 5 werkdagen aan Reizen De Lathauwer).

Heb je een tegoedbon van Reizen De Lathauwer dan kan je deze voor deze reis gebruiken en dit aangeven bij inschrijving. Indien je geen tegoedbon van Reizen De Lathauwer hebt of deze niet wenst te gebruiken voor deze reis vragen we je een voorschot van € 200 te betalen via overschrijving. Gelieve het voorschot te betalen binnen de 5 werkdagen. Alleen op die manier kunnen wij je garanderen dat je plaats gereserveerd is.

Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner doorgeven zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Gaat de reis zeker door ?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

Er is geen minimum aantal deelnemers vooropgesteld voor deze reis.

Annulatie van de reis tgv Covid-19

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming of indien de bestemming een rode zone is op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

Voor eventuele vragen of opmerkingen kan je terecht bij BMW Peter D’Haese via jon.van-den-abeele@dhaese.net.bmw.be.

Wij hopen er samen met u een avontuurlijke & uiterst gezellige reis van te maken!

Tot dan!

Peter D’Haese & Team

Terug naar overzicht