Basis Offroad Training - BackTrail

Maandag 4 oktober - Geraardsbergen

Basis Offroad Training - BackTrail

De Basis Training is voor wie voornamelijk ervaring heeft in het rijden op asfalt en zichzelf wil uitdagen in het offroad rijden. We starten van nul en leggen voornamelijk de focus op de verschillende basistechnieken van het offroad rijden. Geleidelijk aan maken we de oefeningen iets moeilijker, zodat er sprake is van een leercurve waarbij rekening wordt gehouden met ieders persoonlijke comfort zone en waar er steeds voldoende aandacht is voor individuele feedback.

In de voormiddag blijven we voornamelijk ter plaatse: na een opwarmingsoefening leren we voeling krijgen met kijktechniek, houding, counter-balancing, korte bochten … In de namiddag nemen we meer tijd om meer doorgedreven oefeningen te bespreken, zoals emergency stops, rijden in smalle geulen, nemen van obstakels…

Het is niet verplicht om met noppenbanden te rijden. Heeft het net geregend of zal het regenen die dag, dan kunnen noppenbanden handig zijn. Beschik je niet over een GS, geef ons een seintje en we kijken samen met jou voor een geschikte huurmotor.

De oefeningen worden je aangeleerd door een BMW Certified Offroad Instructeur. Om de individuele benadering te garanderen beperken we de groep steeds tot maximaal 10 deelnemers. Na afloop ontvang je je certificaat.

Dagplanning:

9h00: Welkom, overlopen dagplanning + registratie (incl. koffie en ontbijtkoek)
9h30: Start cursus op oefenterrein
11h00: Korte pauze
11h15: Beginselen van de offroad rijtechnieken op oefenterrein
12h30: Warme lunch
13h30: Basis Offroad rijtechnieken op oefenterrein
16h30: Einde

Locatie: Geraardsbergen

Prijs:
Voor de training betaal je 175 € per persoon inclusief koffie & ontbijtkoek, lunch (indien coronamaatregelen het toelaten) & drankje en certificaat.
Beschik je niet over een GS of rijd je graag eens met een ander model, dan kun je bij BackTrail terecht voor een huurmoto
(€150/dag). Aanbod huurmoto's:

1x BMW F 750 GS
1x BMW F 850 GS
1x BMW F 850 GS Adventure
3x BMW R 1250 GS
2x BMW R 1250 GS Adventure

Snel zijn is de boodschap : beperkt aantal plaatsen (max. 10 personen)

Heeft u bij de aankoop van een nieuwe BMW GS onderstaande Off road voucher ontvangen?
Dan kan u hiermee deze opleiding betalen (excl. lunch en eventuele huurmoto)