Circuitdag in Zolder

Maandag 20 september 2021

Circuitdag in Zolder

Beste klant
Beste motorliefhebber

Op maandag 20 september 2021 trekt Peter D'Haese Gent & Zottegem naar de Motorsportschool op het circuit van Zolder. Wij voorzien 4 groepen, afhankelijk van je niveau: niveau 1/ niveau 1+/ niveau vrij rijden 'minder snel' & niveau vrij rijden 'snel'. Hieronder meer info per niveau, zodat je je in de gepaste groep kan inschrijven:

NIVEAU 1 Zolder - originele uitlaten

Altijd al gedroomd om met je motor op circuit te rijden maar je durft eigenlijk niet goed ? Dan is het niveau 1 jou op het lijf geschreven. Tijdens een volledige dag op circuit brengen we jou de basisbeginselen bij van het sportief motorrijden. Dit alles uiteraard in de meest veilige omstandigheden.

We beginnen ‘s morgens met een briefing om ons daarna klaar te maken voor de eerste van in totaal 5 sessies circuitrijden. Deze circuitsessies worden afgewisseld met 3 theoriesessies waarbij de nadruk ligt op zitpositie op de motor, rijlijnen en remtechniek. Alle circuitsessies worden steeds gereden onder begeleiding van 2 instructeurs per groep van 10 rijders. Dit geeft ook de mogelijkheid aan de instructeurs om alvast wat individuele bevindingen te delen met de deelnemers aan het niveau 1

NIVEAU 1+ Zolder - originele uitlaten

Zelfs al kan je na niveau 1 een beetje sportiever met je motor over het circuit dan nog voelen de meeste zich nog niet voldoende op hun gemak om deel te nemen aan het vrij rijden. Het niveau1+ is daarom dè ideale voorbereiding op het vrij rijden. Het concept is gebaseerd op dat van niveau1 maar het tempo wordt wat opgetrokken.

Ook hier zijn er 5 circuitsessies voorzien die ook hier worden afgewisseld met 3 theoriesessies. Op het niveau1+ worden de eerste 3 sessies gereden MET instructeur, de voorlaatste sessie met instructeurs maar vrij rijden en de laatste sessie is ZONDER instructeur… dus echt vrij rijden. De instructeurs blijven uiteraard wel de ganse dag ter beschikking van alle rijders.
Voor de cursus niveau 1+ gaan we ervan uit dat iedere deelnemer de basisbeginselen van het circuitrijden zoals aangeleerd tijdens niveau 1 onder de knie heeft. Tijdens het niveau 1+ leggen we de nadruk op het bijschaven van de rijlijnen, het focussen op de rempunten en het inhalen van andere deelnemers.

VRIJ RIJDEN Zolder - Minder snel - originele uitlaten

De naam zegt het zelf! Vrij rijden naar believen.

Ook hier 5 sessies van 20 minuten. Vooral voor de motorrijder met circuitervaring of de rijder die al opleidingen heeft gevolgd bij de Motorsportschool.

VRIJ RIJDEN Zolder - Snel - originele uitlaten

Ook hier 5 sessies van 20 minuten. We nemen als basis de rondetijden en ervaring. Start je met rijden en zitten je tijden rond de 2 minuten, dan kan je best 'Minder Snel' nemen.

Gedurende de dag worden de tijden bijgehouden en nagekeken. Indien er dus rijders moeten wisselen van groep, doen we dit onmiddellijk. Zo garanderen we dat elke rijder in de groep zit die het meest bij zijn niveau past.

Welke uitrusting is aangeraden?

Bij het vrij rijden dient de rijder te beschikken over een lederen combi die aan elkaar kan geritst worden of een ééndelig lederen pak. Voor de cursus niveau 1 en 1+ is ook een gore tex pak toegestaan, dit dient ook aan elkaar geritst te worden. Jeanbroeken worden niet toegestaan. Laarzen dienen de enkel te beschermen. Een gekeurde helm moet worden gedragen, jethelmen worden niet toegestaan. We raden het gebruik van een rugbeschermer sterk aan maar het is niet verplicht.

Worden de moto's nog nagezien voor vertrek?

De motoren worden nog eens aan een korte technische keuring onderworpen waarbij de nadruk wordt gelegd op volgende punten:

- Remmen
- Banden
- Vering (geen lekkages)
- Bevestiging transponder
- Startnummer zichtbaar
- Hendels en voetsteunen vertonen geen gebreken
- Uitlaat: originele uitlaat of DB-killer.

De rijder moet er dus voor zorgen dat zijn motor in goede staat is, niet alleen voor zijn veiligheid maar ook voor de veiligheid van andere rijders.

Meer info via : http://www.motorsportschool.be/

Hoe inschrijven?

De prijs van deze cursus is € 145.

Schrijf je in door een mail te sturen naar jon.van-den-abeele@dhaese.net.bmw.be , met vermelding van :
- Naam + voornaam;
- Adres;
- Telefoonnummer en emailadres;
- Vermelding "Circuitdag Zolder 20/09/2021 + gekozen niveau"

Dan sturen wij je een aanvraag tot betaling alsook het tijdschema voor het door jou gekozen uw niveau door. Na ontvangst van de betaling is uw inschrijving definitief.

Snel inschrijven is de boodschap. Beperkt aantal plaatsen.

Tot dan?

Peter D'Haese & Team

Terug naar overzicht